Mijnposter.nl

Extra

Over posterformaat printwerk

Grootformaat prints dienen van een hoge kwaliteit te zijn als het gaat om de fijnheid van het beeld. Maar voor een banier rondom een gebouw speelt dit totaal geen rol, als het er vanaf een afstand maar goed uitziet.
De poster is relatief duur terwijl de banier per vierkante meter aanzienlijk goedkoper is. Voor deze doelen worden verschillende printers gebruikt met totaal andere technologieën.

Voor het fijne werk is eigenlijk alleen inkjet-technologie echt goed geschikt.
Wij gebruiken een Epson 11880 die op rollen van ruim 1.5 meter breed print. Daarbij is de resolutie maximaal 2880 x 1440 dpi. Dat komt neer op meer dan 100 x 50 inktpunten per vierkante millimeter waarmee de kwaliteit van goed drukwerk vele malen overtroffen wordt.

Onze printer bevat maar liefst 9 verschillende inkten met ieder hun eigen kleurtoon waardoor er een uiterst natuurgetrouwe afdruk tot stand komt. Een reproductie ziet er niet alleen heel goed uit maar is ook UV-bestendig.
De drager maakt het verschil, een goede coating zorgt voor diepe, briljante, levendige kleuren terwijl aan de onderkant van de markt de kleuren flets blijven, zelfs met de beste inkten.
Er is niets op tegen om bij het Kruidvat en de HEMA afdrukken te bestellen op posterformaat. We weten dat ze ook goede materialen gebruiken, al is het misschien niet altijd de bovenkant van de markt.

Maar….
onze doelgroep is anders, mensen die de beste kwaliteit willen, op ieder gewenst formaat en op een veelheid van materialen.

Tips en weetjes

UV en bestendigheid

UV of Ultra Violet licht zet zuurstof (O2) om in ozon en atomaire zuurstof. De atomaire zuurstof is heel agressief, denk aan de witte lakens die zo mooi wit worden als ze drogen in de felle zon. Vergelijk het met het bleken met waterstofperoxide.

De inkten

Wij gebruiken UV-vaste en watervaste inkten en coatings van de beste kwaliteit. Er wordt nog steeds veel onderzoek gedaan op het gebied weervast en UV-vast. Beeldmateriaal zal na lange tijd toch altijd iets verbleken onder invloed van zonlicht.

Daarom…

Is het belangrijk om er rekening mee te houden als u uw beeldmateriaal ophangt. Niet op plaatsen waar de zon rechtstreeks komt, of behandel het werk met een coating en herhaal dit om de twee jaar voor binnen en ieder jaar voor buiten. Gewoon glas houdt slechts beperkt UV-licht tegen kies daarom voor het uv werende glas. Als de compositie juist hangt en behandeld dan heeft u er vele jaren plezier van.

Schoonmaken

Gebruik geent pluizende droge doek bij werken zonder coating. Is uw werk wel voorzien van een coating dan kunt u een vochtige doek gebruiken. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Giclée-afdrukken

Over zogenaamde Giclée-afdrukken kunnen we kort zijn: het is een marketingverhaal om de hoogwaardige inkjet-afdrukken te onderscheiden van lagere kwaliteiten. Niets meer en niets minder maar het klinkt wel lekker en daarom schermen diverse servicebureaus hier graag mee. De term komt uit het Frans en heeft een aardige geschiedenis, zie de Engelstalige Wikipedia-link:

Coating

Vandaag kwaliteit kan morgen rommel zijn. Een koffie- of wijnspat heeft een verwoestend effect op onbehandeld materiaal. Het is altijd te overwegen om een coating aan te brengen.
Echter, een glanzende laag spiegelt en kan enorm storend zijn. In dat geval kan gekozen worden voor speciale acryl-coatings, vergelijkbaar met matte vernis.
De afbeelding wordt niet alleen beter bestand tegen vuil maar ook nog beter bestand tegen UV-invloeden zonder dat de uitstraling noemenswaardig vermindert.

Bevestiging en ophangen

Waar veel mensen niet bij stil staan: “Hoe hangen we het op”?
Op deze vraag kunnen we altijd antwoorden met aanvullende kwaliteitsproducten. En als het echt lastig is dan hebben we gereedschappen klaar staan om op maat constructies te leveren middels laswerk, en meer.

Schuiven naar boven